Accepteren maakt verandering mogelijk

door | 16 jan 2020

Accepteren maakt verandering mogelijk.

Wat heeft het lang geduurd om te beseffen dat ik eten gebruikte om te vluchten en voelde me dan ook veilig als ik me in de overdaad van eten verloor! Vlucht gedrag is “natuurlijk” gedrag en doen we vanuit nature om te overleven. Ons mooie lichaam werkt zo mooi dat het ten alle tijden zal werken om ons te laten overleven totdat we het te bont maken en dan…………………. Eten opslaan is ook “natuurlijk” voor slechtere tijden!

In een vroeg stadium geeft ons lichaam lichte signalen af bijv. hoofdpijn, slechte stoelgang, slecht slapen, hartkloppingen enz. ik kan eindeloos doorgaan, als we weer eens overdrijven en ons lichaam de overvloed van eten niet meer kan verwerken.

Als we dit niet herkennen en constant maar oorzaken bedenken zoals; Waarom deze signalen er zijn,  meestal de oorzaak buiten onszelf zoeken zoals: Ja, kan ik er wat aan doen? Het zit in de gene: migraine, overgewicht of slechte stoelgang. Ja, dat heb ik heel mijn leven al! Dan zal er nooit iets veranderen, eigenlijk zeg je dan: “Ik kan er niks aan doen, het overkomt mij”.

Als je niks onderneemt gaat je lichaam vanzelf over tot grotere alarmsignalen zoals: Burn-out, hartaanvallen of chronische ziektes en als je dan nog alles weg wuift of niet serieus neemt met zoals; Het zal wel vanzelf overgaan! Gaat je lichaam nog een stap verder…………………. Dan maar in het ziekenhuis, ze luistert toch niet! 

Het leven bestaat voor 10% uit wat er gebeurt en 90% uit hoe je daarmee omgaat. Toen ik deze zin op facebook tegenkwam dacht ik:” Dan hoef ik dus alleen mijn gedachtes te veranderen en anders te handelen”

Dat is/was niet zo simpel maar wel het uitproberen waard, ik heb niks te verliezen alleen te winnen, mijn diepste verlangen is een gezond gewicht bereiken en fit en engergiek zijn. De oplossing ligt dus helemaal bij mezelf en hoe ik dingen aanpak of oppak. Wat een mega eyeopener is dat voor mij. Ruim 1 jaar geleden ben ik hiermee aan de slag gegaan en er gaat een wereld voor mij open.

In relationele sfeer, sport en mentale situaties bedenk ik steeds, als ik me weer  eens in overdaad van eten heb verloren: “wat is er nu aan vooraf gegaan en had ik er iets aan kunnen veranderen of anders handelen? Wat het antwoord ook was, het was altijd goed want ik wist niet beter want zo heb ik het heel mijn leven gedaan en aangeleerd. Ik ben het me NU bewust en kan er dus ook iets mee doen of niet dat beslis ik namelijk zelf!

Hard werken, en veel traantjes laten vloeien maar steeds weer die figuurlijke schop onder de kont geven en weer door. Niet meer in de slachtofferrol stappen daar heb ik lang genoeg in gehangen, vind ikzelf.

NU ruim 1 jaar verder met steeds op zoek naar mensen die mij kunnen helpen, inzien en laten groeien in alle opzichten kom ik steeds dichter bij: Wie is Annuska?  Wat wil zij? en Wat vind Annuska belangrijk? Hoe meer ik dat ontdek en ook daarna leef/handel is ineens mijn gezonde gewicht dichter bij dan ooit en komt het gezonde gewicht weer in zicht, wat ik sinds 1992 niet meer heb gewogen.

NU is het tijd om het geleerde door te geven en blijf dit doen in cursus vorm, in Helmond en Vorstenbosch maar ook via deze website kan ik mensen bewust maken dat ze het zelf zijn die de regie hebben en je dus ten alle tijden zelf beslist wat je eet of in je mond stopt. Ik blijf doorleren en door groeien alleen nu niet meer op de ”weegschaal” maar in de persoon Annuska.nu /Annuska2.0

Alles wat je wil kun je dus………………………………………………………..

Hartegroet Annuska

4 Reacties

 1. Heidi

  Wouw wat een mooie pagina Annuska en wat geef jij jezelf bloot in dat verhaal over jezelf, open en eerlijk
  het ontrourde mij… heel herkenbaar voor mij… super blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Jij inspireert mij enorm. Ga zo door!! Veel liefs Heidi

  Antwoord
 2. Paula Slootjes

  Hallo Annuska,

  Gefeliciteerd met je prachtige website. Een inspiratie voor velen.

  Antwoord
 3. Annuska

  Bedankt Paula

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.