De beste motivatie……….

door | 5 mrt 2020

De beste motivatie van moeders/vaders of verzorgers zou moeten zijn: “Geef je kinderen wat ze echt nodig hebben”, je kinderen zijn jou spiegel.

Geef het goede voorbeeld, dat is een basis voor goede hormoonbalans.

Gezonde levensstijl creëren met behulp van je lichaam, geven wat het aan voedingstoffen nodig heeft(EGA methode), sociale druk wegnemen, acceptatie ontspanning en bewegen/sport.

Mooie woorden maar ik heb ook ooit eens gedacht dat ik alles voor mijn kinderen kon verbloemen, dat zij het niet merkte dat ik ongelukkig was, maar dat is niet waar!

Kinderen voelen feilloos aan als er iets niet klopt, gaan op onderzoek uit want als een ouder zich niet happy voelt is dat gevaar voor kinderen.

Voor kinderen is belangrijk dat het veilig is en dat ouders voor 80% relaxed en ontspannen  door het leven gaan, alleen dan kunnen kinderen groeien en ontwikkelen.

Als ik mij niet happy voelde dan ging ik stiekem eten en vooral snoep en vet ondanks dat mijn thuis situatie veilig en fijn was maar de buitenwereld soms niet.

10 jaar geleden heb ik me als moeder een flinke schop onder de kont gegeven, want ik wist dat als ik zo doorging dat het geen positieve uitwerking zou hebben op Chris en Rob, ons eetpatroon was zwaar belabberd om maar niet te spreken over mijn energie level, dat deed zeer als mijn kinderen me daarmee confronteerde.

Mama ga je mee voetballen, basketballen of iets ondernemen was al een uitputting op zich, wat mij in mijn moeder hart raakte. Mama neem je verantwoording en ga het goede voorbeeld geven,  dat is vervolgens een zoektocht geworden van ruim 10 jaar en stapje voor stapje kom ik steeds dichterbij hoe ik wil leven en zijn.

En zie natuurlijk dat bij Chris en Rob terug want een feit is dat het twee grote krachtige mannen zijn die stevig in hun schoenen staan, ik ben trots omdat ik weet dat ik wel het goede voorbeeld voor hun ben geweest en nog natuurlijk.

Feit = Hoe beter jij het ze leert; hoe beter zei het overnemen!

Deze geweldige tekening is van Janine Fransen, bedankt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.