De dag na kerst

door | 27 dec 2019

Een Kerst met een gouden randje voor mij. Bedoel ik daar mee dat ik niks gehad heb, dat ik niks ben aangekomen? Nee zeker niet. Alles zat erin verweven waar het om gaat deze dagen, de overvloed aan eten was er zeker niet, maar wel veel lekkers.

Kerstavond om mee te beginnen met de familie Van der Heijden. We waren compleet en mijn ouders hebben een geweldige avond verzorgd. Aan iedereen was gedacht en rekening gehouden, alles mocht en niks moest en mijn moeder had nog een persoonlijk woordje gesproken over wat voor haar kerst betekende.

Wat de tijd toch snel ging o.a. ik sluit me zeker bij die woorden aan. Kerstavond was een mooi begin van de Kerstdagen.

Eerste Kerstdag weer eens sinds lange tijd naar de kerk, dat geeft mij mooie herinneringen van vroeger waar de Kerst mee begon. Op kerstavond naar de kerk met opa en oma en daarna samen eten als we uit de kerk kwamen. We hebben dat zelf ook nog jaren gedaan toen Chris en Rob nog klein waren naar de herdertjes mis,  maar dat is al een paar jaar niet meer. De laatste keer op kerstavond was voor mij met mijn oma en moeder en zus in Uden naar de nachtmis.

Op eerste kerstdag 10.00 uur stond ik klaar om opgehaald te worden door mijn schoonouders. Eerst even een kaarsje bij Maria aansteken, doe ik altijd als ik in een kerk kom en om 10.30 uur begon de mis in Mariaheide. Er was ook een mis voor de moeder van Ans  Mieke van der Velden, met afsluiting over het kerkhof vond ik het mooi om wat meer over familie Van der Velde te horen.

Koffie met cake of taart heb ik een stukje geproefd maar heb de cake toch laten staan, want het was te zoet , dan merk je pas dat je veel suiker niet meer echt gewend bent. Mooi voor mezelf en ik dacht er komt vandaag nog genoeg lekkers voorbij. Bij thuiskomst een lekker broodje gegeten, samen met Rob de Kerst op onze manier relaxed ingevuld. Rob mocht kiezen wat te eten in de avond, dat werd sushi dus dat werd het dan ook.

Tweede Kerstdag was de dag dat we naar familie Daniels gingen. In de ochtend kwamen er geheel onverwacht nog twee vriendinnen op de koffie, vervolgens ben ik voor het eerst in mijn leven op tweede kerstdag gaan sporten en het was heerlijk om te doen.

Al 5 jaar weeg ik me bijna iedere week bij de sportschool, tweede kerstdag was de laatste keer wegen want ik ga stoppen bij deze sportschool. Ik kijk even mijn weegstaat door van de afgelopen vier jaar, er zijn veel ups en downs maar een ding wist ik wel, los laten wat mijn gewicht was, is geen optie. Hoe zwaar het soms ook was en verschillende keren huilend naar huis ben gelopen vanaf de sportschool. Ik herinner me zelfs een keer dat ik na het wegen niet eens meer kon opbrengen om te gaan sporten. Ik was zo verdrietig dat ik toen dacht: “Wat oneerlijk allemaal want waarom ik, en kan ik eens nooit uit de ban springen zonder meteen 5 kilo extra op de weegschaal te zien?”

Pffff zo verdrietig kon ik dan zijn, maar gelukkig kon ik mezelf ook wel goed herpakken en na een goed gesprek met Marc maakte ik dan meteen weer een plan van aanpak.

Zo heb ik dat de afgelopen jaren gedaan. Maar goed terug naar Nu.

Chrisfitsports krijgt in 2020 drie avonden om te sporten dus genoeg keus voor deze sportvrouw, met liefde neem ik afscheid maandag en ga verder bij Chris.

Rond 13.00 uur gaan we naar de familie Daniëls. Ook dat was een fijne dag samen met familie, rond 19.00 uur gaan we naar huis want Marc mag vanavond om 23.00 uur gaan werken. Dat is natuurlijk om de winkels weer te bevoorraden, want sinds enkele jaren zijn de winkels voortaan open met Kerst en zal er dus ook gewerkt moeten worden. Gelukkig geen probleem want Marc gaat graag werken na zijn herstelperiode vanuit zijn hernia.Hij beseft zich terdege dat gewoon gaan werken niks mis mee is, want er zijn er genoeg in onze directe omgeving die dat wegens gezondheidsredenen niet meer kunnen. Dat is zeker niet fijn als je nog voor je 50e zit, dus wij zijn dankbaar dat wij gewoon mogen gaan werken.

Nog even rust pakken voordat Marc de nacht in gaat. Ik ga dezelfde tijd met een voldaan gevoel naar boven en ga slapen.

Ik kijk terug op een heerlijke Kerst samen. We kijken al uit naar de komende dagen want daar staan nog veel mooie momenten gepland. De fout die ik vandaag zeker niet ga maken is op de weegschaal gaan staan, dat zal stress opleveren wat nergens voor nodig is. Want hoe dan ook zal de weegschaal meer aangeven omdat we niet thuis gegeten hebben, meer dan anders en dat is prima, maar mijn lichaam heeft nu een paar dagen nodig om deze onbalans te herstellen, dat is helemaal goed.

Ik heb vandaag een afspraak met Marcel ( schrijver) en we gaan dus weer lekker aan de slag met Liever Lichter Leven boek.

We gaan vandaag daardoor ergens lunchen, dat zal voor mij een lichte lunch en simpel avondeten worden, ook de komende 3 dagen wordt opletten.

Dan ga ik eens kijken wat de afgelopen week voor resultaat heeft opgeleverd, het brengt mij dus zeker geen extra stress meer want ik heb de afgelopen jaren mijn lichaam goed leren kennen.

Voor mij geen stress meer op de weegschaal, ik heb geleerd hiermee om te gaan, ik zie het nu meer als de belangrijke stok achter de deur die ik op mijn beurt vanaf 6 januari ook weer mag zijn voor veel mensen, dan ga ik weer met heel veel plezier mijn werk oppakken.

Hartegroet Annuska

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.