Mijn droom is…………..

door | 19 feb 2020

Naar aanleiding van het interview van de Telegraaf belde mij Annie Disseldorp(Directie EGA Nederland)  om even te laten horen hoe krachtig dat interview was, dat het heel veel mensen aanspreekt, en ik ben blij dat ik hier de EGA in hun 40ste jubileumjaar de media aandacht heb kunnen geven die ze verdienen.

Het interview ging over de kilo’s die ik met gewoon eten ben afgevallen, blijkbaar is dat deze dagen bijzonder!  Ik weet natuurlijk ook uit eigen ervaring dat veel mensen verstrikt raken in het web van kilo’s verliezen,  wat is dan gezond? Is een vraag die vaak op speelt, want die zegt dit, de ander  dat, wat is dan goed?

Er is geen goed of slecht er zijn vele wegen die naar Rome leiden maar………….

Wat is het eerlijke verhaal achter mijn zoektocht met ups en downs daarom Annuska.nu

Daar waren Annie en ik een beetje over aan het sparren,  ik weet dat veel mensen vastlopen in hun zoektocht naar hulp, Annie zei: Mooi dat je de EGA nu een beetje meer naamsbekendheid hebt gegeven.

Het is altijd moeilijk als je een interview wilt laten plaatsen in de plaatselijk krant of pers, vaak kost het ook nog geld, als nieuwe cursusleider(ster)  laat je dit dan maar achterwege. Nog niet zo lang geleden is het  collega Gera wel spontaan gelukt. De krant had een mooi stukje over haar nieuw te starten cursus in Acht geplaatst, dat stuk was ook heel krachtig.

Ik heb een droom! Zei Annie: Als ik ooit nog een zak geld krijg of win, dan zou mijn wens zijn om cursisten bijv. na het bereiken van hun streefgewicht hun inschrijfgeld terug te geven, 1 jaar op gewicht blijven 20% terug van geïnvesteerde bedrag en 3 jaar op gewicht alles terug enz.

Mooie droom of streven maar de verzekeringsmaatschappijen gaan hier nooit aan meewerken zeg ik, want ik weet heel goed dat ik mijn gezondheid  geholpen heb de afgelopen 10 jaar, maar niet de kas gespekt heb van de farmaceutische  industrie.

 Als ik nog 60 kilo zwaarder zou zijn geweest dan had ik allang bloeddrukverlagers plaspillen en  wat nog meer, extra ballast meedragen al is het maar 5 tot 10 kilo  is veel te zwaar werken voor je lichaam, de rekening krijgen we uiteindelijk allemaal gepresenteerd.

Dat kan ons lichaam natuurlijk heel lang volhouden ook als we alle signalen negeren,  maar niet voor altijd totdat……………………..

Nu wil ik zeer zeker niet zeggen dat we de dokters en ziekenhuizen moeten negeren, nee zeer zeker niet, deze kant van de gezondheidszorg is heel belangrijk maar het preventieve  stukje zorg daar word totaal naar mijn inziens aan voorbij gegaan.

Steeds meer komen er meer sterke mensen naar voren net zoals Richard de Leth waar ik pas ben geweest, heel interessant was zijn denken.

Preventief word gewoon niet serieus genomen, ik neem al 10 jaar lang steeds zelf alle verantwoording, ook de nodige stappen die ik onderneem moet ik zelf betalen,  ik heb eens een reconstructie gevraagd maar ik had geen smet plekken dus geen goedkeuring dat is toch oneerlijk vind ik oprecht.

Ik ben nu 10 jaar onderweg,  meer dan 60 kilo lichter, daarvoor velen ondersteuningen en coaches in de arm genomen, je kunt het niet alleen je hoeft het niet alleen, maar in de 10 jaar heeft mij dat vele duizenden euro’s gekost ,als ik er € 200,00 van  terug ontvangen heb van de Zorgverzekeraar is het veel.

Blijft bijzonder dat als je het zelfherstellende vermogen van een lichaam aan het werk zet met eerlijk voedsel, het word beloond.

Ik hoop dat Annie Disseldorp haar droom werkelijkheid word.

14 Reacties

 1. Jos van Vliet-Jaeger

  Hi Annuska, met veel genoegen jou schrijven gelezen, geweldig verwoord. Wat geweldig zou het zijn als sommige mensen is wakker geschud worden en zeker na jouw verhaal. Chapeau 👍

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   Hoi Jos, bedankt en met cursusleidster zoals jij en ik gaan we daar zeker aan bijdragen en hoop dat al onze collega’s dit vandaag delen dan zetten we zeker iets in gang.

   Antwoord
   • Anneke der kinderen

    Vind ook geweldig dit eetpatroon je voed je lichaam en verliest gewicht op gezonde manier over paar weken weer thuis en pak dit weer op heerlijk

    Antwoord
 2. Joanne walle

  Duidelijk en weer krachtig verwoord annuska, super.
  Mensen zoals jij die met gezonde geproportioneerde voeding je kilos bent kwijtgeraakt krijgen geen reconstructie maar andere mensen kunnen wel tot 3x toe een maagverkleining krijgen, ken er verschillende mensen die dat hebben gehad.
  Krom he?
  Blijf dit uitdragen annuska, je bent een topper

  Antwoord
  • Jeanne van Boxtel

   Zou het mogelijk zijn om weer in Schaijk met Gea te beginnen

   Antwoord
   • Annuska van der Heijden

    Hoi Jeanne je bent altijd welkom op maandagochtend zou dat in Uden bij een Collega kunnen of bij mij op de donderdagavond in Vorstenbosch laat maar weten waar je voorkeur ligt?
    Groetjes Annuska

    Antwoord
 3. Gera Smetsers

  Lieve Annuska, wat mooi verwoord! Ik weet zeker dat veel mensen zich hierin herkennen. Jij bent een voorbeeld voor vele, het geeft steun en kracht. Samen staan we sterk. Als we de boodschap van gewichtsverlies door pure gezonde voeding maar blijven verspreiden gaat dat beloond worden. Dus samen staan we sterk!!

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   Lieve Gera ,
   Bedankt voor je lieve woordjes en nog bedank dat je Uden en Beek en Donk zo goed hebt overgenomen. Met pijn in mijn hart overgedragen want iedereen zit in mijn hart maar het was noodzakelijk om door te groeien en nog meer mensen te kunnen helpen toen ik deze beslissing nam in de zomer van 2019 kon ik nog niet weten dat er een fijne collega klaar stond om deze twee groepen waardig over te nemen.
   respect ook op de manier waarop je dat hebt gedaan en wat een top collega hebben e erbij en idd samen we EGA groter maken.
   Liefs Annuska

   Antwoord
 4. RIA

  Hoi Annuska, ff nog een reactie…wat betreft die verzekeringen en het geloof dat zij nooit die bedragen gaan uitkeren, ik voel dat je hiermee iets vast zet en als we allemaal gaan geloven dat het nooit gaat gebeuren…gaat het niet gebeuren. Maar als we kunnen zeggen…misschien is het een mogelijkheid dat ze dat gaan doen dan geeft dat al meer ruimte, je kunt voelen dat dat een andere energie is. Jij weet dat, kijk maar naar jezelf, als je niet in jezelf gelooft dan kom je niet ver, maar jij gelooft in jezelf en zie waar jou dat brengt.
  Veel liefs Ria.

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   Hoi Lieve Ria

   Je hebt gelijk maar ik heb het eerlijke woord op geschreven want zo is het gegaan en dat verwoord in dat blog omdat het niet alleen Annie haar droom is maar ook zeker die van mij heb ik op FB een deel actie opgezet en in dat voorwoord staat als we NU eens met zijn alle dit massaal delen dan zou het mogelijk kunnen zijn dat we iets in werking zetten. Het is inmiddels al meer dan 150x gedeeld en ik wil graag meer dan 200x en daar ga we samen met iedereen ons best voor doen. Dan kunnen we Facebook op een positieve manier liefdevol gebruiken en de gewone man/vrouw aan het woord laten. niet op voorhand de vergoeding maar achteraf als je hebt laten zien dat het klusje is geklaard.
   Bedankt voor je feedback en ik ga in het vervolg mijn woorden nog zorgvuldiger uitspreken en dan gaan we iets in werking zetten weet ik zeker.
   Liefs Annuska

   Antwoord
 5. Selina Verhoeven

  Wat goed verwoord. Nu hopen dat de verzekeringsmaatschappijen ook wakker geschud worden. Ik ben in ieder geval blij om bij en met EGA te werken.

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Selina ik hoop het, bericht is al meer dan 200x gedeeld dat wil zeggen dat mensen het met ons eens zijn en ja we hebben mooi werk dat we mensen mogen begeleiden op naar stukje gezondheid en een top collega ben je Liefs Annuska

   Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   Hoi Selina
   Idd ik ben ook blij dat ik mag werken voor de EGA of liever gezegd dat ik er mag zijn voor zoveel lieve mensen die onze steun en inspiratie en motivatie hard kunnen gebruiken.
   blij met jou als collega liefs Annuska

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.