Mijn laatste blog voorlopig

door | 21 nov 2020

en nog één gouden sleutel…

Hoewel ik het van tevoren best spannend vond, is het me gelukt. Een half jaar lang heb ik – week in, week uit – een blog gepubliceerd. Om precies te zijn 25 weken zonder enige onderbreking. Ik mag trots zijn op mezelf. En ik ben trots op jullie. Verblijd met de inspirerende vragen die jullie stelden. Dankbaar voor alle complimentjes die ik mocht ontvangen. Geraakt door de hartverwarmende en moedige reacties op mijn website en op Facebook. Lieve lezers en cursisten: dank je wel, zonder jullie had deze serie blogs nooit het licht gezien. 

Waarom is dit mijn voorlopig laatste blog? Het is mijn grootste verlangen om mijn kennis en ervaring rond gezondere voedingsgewoonten en gelukkiger leven te delen met de wereld. Een uitstekende manier om nóg meer mensen te bereiken en te inspireren, is het uitbrengen van een eigen boek. Zoals sommigen van jullie weten, ben ik er al een tijdje mee bezig. De komende maanden wil ik me focussen op het boek, dat officieel gelanceerd wordt op vrijdag 16 april 2021. Dit is de dag waarop ik mijn 50ste verjaardag zal vieren én de publicatie van ‘Liever Lichter Leven’. Je begrijpt dat ik er alles aan wil doen om deze droom en belofte waar te maken!

Geen paniek

Moeten mijn cursisten mij nu missen, de komende maanden? Nee, geen paniek. Echt, ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen. De cursussen gaan door. Mijn ondersteuning gaat door. Als het gaat om coaching en begeleiding is mij in de afgelopen negen jaar één ding meer dan duidelijk geworden. Wij zijn allemaal uniek en iedereen heeft iets anders nodig om te slagen. Dan zit je goed bij Annuska, omdat ik ondertussen een rijk gevulde ‘gereedschapskoffer’ heb opgebouwd. De een hongert naar een peptalk, de ander is geholpen met een luisterend oor. Sommige mensen hebben genoeg aan een wekelijks weegmoment als welbekende stok achter de deur. Moeten zij zich daarvoor speciaal ‘optutten’, in de auto stappen en naar de cursuslocatie rijden? Kan. Wie het zichzelf graag gemakkelijk maakt, mag mij een privéberichtje sturen met een foto van je gewicht op jouw thuisweegschaal. Verder zijn er cursisten die receptenboeken verslinden, dol zijn op kooklesjes en handige tips. Even een kort vraagje over boter? Alles is welkom!

De gouden sleutel

Twee maanden geleden plaatste ik een oproepje in mijn blog. Ga jij met hart en ziel voor betere voedingsgewoonten? Stap dan in de Gouden Power WhatsApp groep. Wat kwamen er veel enthousiaste reacties. Intussen zijn we met maar liefst 102 cursisten die elkaar motiveren, stimuleren en onvoorwaardelijk steunen. Prachtig! Zelf leer ik er ook veel van. Tegen welk probleem ik ook aanloop, er is altijd een sleutel die past op de deur naar de oplossing. Het is een goúden sleutel, genaamd: durf om hulp te vragen! Dat het soms spannend en kwetsbaar voelt om je hulpvraag of worsteling in de groep te gooien, begrijp ik volkomen. Stuur mij dan een privébericht. Vertel mij wat je behoefte is, want dan kan ik je helpen. Dus… durf om hulp te vragen. Accepteer wat jou wordt aangereikt. Ontvang het. Aanvaard het in dank. En het allerbelangrijkste: verbind er een actie aan. Of zoals ik vaak zeg: ‘doe er iets leuks mee’.

Een mooi besluit van deze lange serie blogs, al zeg ik het zelf. In liefde trek ik me vijf maanden terug om met volle ijver aan mijn boek te werken. Ondertussen blijf ik jullie gewoon zien, spreken, ontmoeten en ondersteunen. Tot snel allemaal.

Veel liefs,

Annuska

4 Reacties

 1. Ingrid

  Wauw wat gaaf een eigen boek, en wat zal 16 april 2021 een mooie speciale geweldige dag voorbije worden maar eerlijk gezegd zal ik je blogs op de zaterdag ochtend missen. Een hele fijne dag ❤️😘

  Antwoord
  • Alice

   Super mooi . Een eigen boek . Dank je wel

   Antwoord
 2. Yvette

  Ik ben heel benieuwd naar je boek, en bestel bij deze vast een gesigneerd exemplaar! Dat boek gaat een suc6 worden. Zoals jij mensen helpt, begrijpt en coacht is er geen tweede. Thnx voor wie je bent😘

  Antwoord
  • Jeannette Oosterom

   Annuska veel succes verder met het schrijven van je boek. Ook ik wil een exemplaar als het klaar is. 😀
   Geniet van het weekend.
   Groetjes Jeannette

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.