Tatoeage: van ongepast naar perfect passend bij mij

Tatoeages? Zijn die niet het resultaat van ondoordachte beslissingen die mensen nemen in een dronken bui? Al sinds mijn jeugd zit er een beeld op mijn netvlies geplakt van zeelieden die na een liederlijke nacht ontwaken uit hun roes en zich verbaasd afvragen hoe in vredesnaam de beeltenis van een anker op hun onderarm terecht is gekomen. Zo heb ik nogal wat aannames en oordelen als het aankomt op versieringen van de huid. Maar… een mens is nooit te oud om iets ouds af te leren.

Is het niet prachtig hoe een mens van gedachten kan veranderen? Als kind is mij ingeprent dat tatoeages hoogst ongepast zijn. Veertig jaar later weerklinkt nog vaag de echo van mijn vaders stem. Toch sta ik op het punt om de sprong te wagen. Kennelijk is er geleidelijk aan een verlangen gegroeid naar iets wat ik niet van mezelf had verwacht: ik wil een tatoeage!

De vurige wens van mijn zoon heeft me geholpen om mijn rotsvaste overtuigingen in twijfel te trekken. Een winactie op sociale media heeft gezorgd voor het laatste zetje. Ik blijk de gelukkige winnaar te zijn van een fikse waardebon. Te besteden bij Shameless Tattoo & Piercing Studio in Veghel.

Spannend is het wel. Hoe weet ik of ik de juiste keuze maak? Eigenaar Patrick stelt me gerust. Het ontwerp wordt eerst met pen op de huid aangebracht. Een week lang heb ik bedenktijd en mag ik rondlopen met deze ‘blauwdruk’. In die week besef ik dat mijn kijk op mensen met een tatoeage voor altijd veranderd is. Ben ik daarom niet ooit begonnen met coachen, spreken en inspireren? Om aannames, oordelen en vervelende uitspraken over te zware mensen uit de weg te ruimen? Jazeker.

Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat ik mijn passie laat vereeuwigen op mijn huid. Het logo van Annuska.Nu zal ik voortaan op mijn hart dragen. Met de pauw in het middelpunt als symbool voor schoonheid, trots en vernieuwing van het leven. Bijzonder aan deze pauw zijn de staart en het verenkleed, die zijn opgebouwd uit de bladeren van de lotusbloem. De kleuren zijn zelfgekozen en hebben ook nog een speciale betekenis.

Ik verheug me. Morgen is het zover!

In dit blog zie je de samenwerking met Marcel Lindic en Annuska voor het Boek “Liever Lichter Leven”. het zijn mijn woorden opgeschreven maar professioneel omgezet voor het boek en iedere keer als ik mijn eigen woorden lees word ik geraakt dus Ik ben dankbaar voor deze samenwerking.