Niets smaakt zo lekker als een gezond en slank lichaam

door | 15 jun 2020

Een stukje appeltaart met slagroom bij de koffie. Een knabbeltje bij een mooi glas rode wijn. Een knapperig worstje of een zak dropjes. Voor mensen als ons zijn de dagen vaak gevuld met verleidingen. Wie vindt het gemakkelijk om een traktatie af te slaan op een feestje? Mijzelf ging het steeds beter af nadat mijn toenmalige coach de bovenstaande woorden sprak. “Niets smaakt zo lekker als een gezond en slank lichaam.”

Wat heb ik die woorden al vaak in stilte herhaald op momenten dat ik dreigde te bezwijken voor de verleiding. Een ‘nee’ tegen de verleiding is een ‘ja’ tegen jezelf. Wat is er eigenlijk zo lekker aan een gezond en slank lichaam? Je hebt energie voor tien en je voelt fit en levendig. Wie praat er nog over ‘gezond oud worden’? Het gaat toch zeker om de kwaliteit van leven NÚ! Veel mensen merken het effect al in de eerste of tweede week wanneer ze gewicht beginnen te verliezen. Wat een heerlijke beloning!

Emotie-eten

Thuiswerken. Kinderen niet naar school. Onzekerheid rond baan en inkomsten. Een vreemde tijd hebben we achter de rug met z’n allen. En misschien voelt het nog steeds onwennig voor sommigen. Hoe meer veranderingen, hoe meer stress, hoe sterker de neiging tot eten. Bij mij is dat niet anders. ‘Heb jij daar óók last van Annuska?’, klinkt het soms verbaasd. Reken maar. Ook bij mij ligt emotie-eten op de loer, nog steeds! De afgelopen tijd was het zeker niet gemakkelijk. Afgelaste cursussen door corona. De spanning van een huisaankoop en de extra rompslomp door de lockdown. Structuur aanbrengen in mijn dag helpt me. Net als het hardop of in stilte uitspreken van mijn favoriete mantra: niets smaakt zo lekker als een gezond en slank lichaam. Inmiddels heb ik het drukker dan ooit tevoren. In Vorstenbosch gingen we weer van start met maar liefst 95 (!) cursisten, uiteraard keurig verdeeld in blokken. Niet alleen de cursusavonden worden goed bezocht. De berichtenbox op mijn telefoon en computer stroomt over met vragen en verzoekjes.

EGA werkt (niet)…

‘EGA werkt niet voor mij’, hoor of lees ik wel eens. EGA werkt als jij wilt werken. In mijn cursussen reik ik je de gereedschappen aan die je nodig hebt. Gebruik ze dagelijks. Kom wekelijks en sla geen avonden over. Dan maar een uurtje eerder of later naar de verjaardag. Vragen stellen is een kunst. ‘Annuska, het lukt me niet, heb je een tip?’ Wat zou jij daarop antwoorden? Hoe specifieker jouw vraag, hoe gerichter ik je kan helpen. Vertel me waar je tegenaan loopt. Heb je last van ‘moeilijke momenten’? Vind je het koken en bereiden ingewikkeld? Zoek je naar een manier van bewegen die voor jou fijn voelt? Naast de cursus kan ik je persoonlijk coachen. Deel open en eerlijk. Wat is je doel? Waarmee worstel je? Hoe graag wil je slagen? En voor wie? Hopelijk niet voor je partner, de arts of je kinderen. Doe het voor jezelf. Anders is je deelname waarschijnlijk verspilde tijd en geld.

Gedachtenkracht en intenties

De keuze is aan jou. Het is mogelijk om jarenlang EGA te volgen zonder enig resultaat. Het is mogelijk om enkele maanden EGA te dóen met fantastische resultaten. Van beide kan ik de namen noemen. Heel belangrijk is je ‘mindset’, je geesteshouding. Gebruik de kracht van je gedachten en intenties. Als ik denk en uitspreek dat iets ‘lastig’ is, zal mijn ervaring zich hiernaar voegen. Zo werkt het. Moeilijk? Denk: moeilijk gaat het ook. Stemmetjes die je proberen te verleiden en te ontmoedigen zullen er altijd zijn. Haal opnieuw je doel voor ogen. Waarvoor doe ik het en wie is de baas? Geef je de geniepige stemmetjes de overhand of neem je het heft in handen? Leiderschap! Ik wil mezelf goed en gezond en slank voelen. Sluit je ogen en zie jezelf alsof je het doel bereikt hebt. Ik laat me niet bepalen door negatieve gedachten of omstandigheden. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn lijf en mijn leven. Wat een krachtige beslissing! Er smaakt niets zo lekker als een gezond en slank lichaam.

Nog uren zou ik erover kunnen vertellen. Maar even tot zover. Herken je je ergens in? Voel je je aangesproken? Reageer, deel en help daarmee ook anderen.

Veel liefs,

Annuska

6 Reacties

 1. Els

  Heel goed gesproken.

  Hier kun je iets mee.

  Niets zo lekker als een gezond en slank lichaam.

  Antwoord
 2. Sjannie kennis

  Erg mooi en geloofwaardig.

  Antwoord
 3. Jeanne van der Vleuten

  Wij vinden het stimulerend om jou te blijven volgen. Vorig jaar op deze tijd was het spannend of we in onze vakantiemaand juni onze gezonde leefstijl met de EGA richtlijnen vol zouden kunnen houden. Inmiddels zijn we eraan gewend, samen 17 kilo lichter en nog steeds enthousiast!

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi hoi
   Bedankt voor je reactie en hoe mooi dat jullie samen aan een stukje gezondheid werken, heel mooi om te zien.
   Groetjes Annuska

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.