Op Werk/Privé bezoek bij “De” Robèrt ,van Heel Holland Bakt

door | 15 feb 2020

Op mijn vrije ochtend op Valentijnsdag loop ik samen met mijn Schat de winkel van Robèrt van Beckhoven de Nederlandse bakker, patissier en presentator binnen. Van Beckhoven is de enige bakker die beide titels van de in 2008 opgerichte Nederlandse bakkers vereniging “De Meesters” draagt: “Meester Patissier” en “Meester Boulanger”.

Op een oud fabrieksterrein waar een oude leerfabriek heeft gestaan is Robèrt zijn bedrijf groot en krachtig aan het opbouwen, samen met zijn vrouw en een geweldig team achter hem. Stuk voor stuk zorgvuldig uitgekozen mensen met passie voor het vak en dezelfde gedrevenheid, dat voel en zie je.

Met Brian,( de meester bakker achter Robèrt) is een Hartsvriend van Marc al sinds de 90er jaren,  Brian nodigt ons uit om eens langs te komen en dat nemen we met beide handen aan want hij kan ons dingen vertellen over graan, brood en passie voor het vak waar mijn hart een sprongetje van maakt.

Zo gezegd zo gedaan 14 februari stappen we de winkel binnen en eventjes wachtend op Brian, lopen we Robèrt zelf tegen het lijf en zeggen op zoek te zijn naar Brian. Loop die gang maar in dan kom je hem vanzelf tegen zegt Robèrt vriendelijk, wat een gewone man is hij toch dat valt gewoon op, geen poespas gewoon een hard werkende man met echte passie voor zijn vak.

We lopen een gang door op zoek naar Brian en ineens hoor ik Marc zeggen goedemorgen meneer Donkers, lachend steekt Brian zijn hand uit en worden we hartelijk ontvangen.

Ik zie twee vrienden die gewoon elkaar begroeten en word er blij van wat gaaf toch dat je zonder woorden zoveel tegen elkaar kunt zeggen.

Brian laat ons vol trots zijn domein zien waar hij veel uurtjes in de week verblijft, daar moet een onbegrensde passie liggen anders houd geen enkel mens zoveel uren werken vol, en een goede thuisbasis want ook dat is onze conclusie.

 Ik luister goed,  alles wat Brian zegt en verteld neem ik op, de volgende week ga ik hierover een cursus vullen met gemak, heb er nu al zin in.

Als laatste stel ik de vraag: Jij bent hier de grote man achter Robèrt?

Veel te bescheiden om hier antwoord op te geven, zelfs een beetje verlegen zegt Brian: Nou dat wil ik zeker niet zeggen want hier werken bijna 100 mensen die allemaal even belangrijk zijn.

Maar mij is door mijn eigen werkgever van “de Woonwinkel” verteld van de week dat er mensen werken in een bedrijf die vervangbaar zijn, maar zeer zeker ook mensen die de wortels zijn en niet vervangbaar, want dan is de fundering weg van het bedrijf.

Ik zeg  kan ik dit dus beter aan Robèrt zelf vragen? En we lopen meteen naar Robèrt en vraag het hem zelf, zo is het gegaan.

Als ik Brian niet had dan kon ik niet zomaar 4 weken weg voor” Wie is de Mol” mijn vermoeden werd door de meester zelf bevestigd ,met het volkorenbrood en veel informatie en een trotse vriend die blij is om te zien wat zijn jeugdvriend allemaal heeft bereikt, gaan we met een goed gevoel terug naar Veghel.

6 Reacties

 1. Gerrie

  Wat een mooi verhaal…super ervaring om dat te mogen zien. Je zal wel heel veel te vertellen hebben, in je cursus

  Antwoord
 2. Sonja

  Mooi zeg, super dat jullie de kans hebben gekregen bij zulke gepassioneerde mensen rond te kijken en leuk hoe je erover schrijft.

  Antwoord
 3. Nelly Peters

  Mooi Annuska en Marc

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.