In onze maakbare samenleving zijn we eraan gewend dat alles vlug moet en vlug gaat. Bijna alles is te koop met een druk op de knop. Laat dat jammer genoeg nou niet gelden voor een gezond en slank lijf. Ze zijn er wel: afslankmethodes die gouden bergen beloven. Vijf kilo afvallen in vijf dagen. Dat kan aantrekkelijk klinken als je snel en gemakkelijk resultaat wilt boeken. Ik stel de vraag wat je écht wilt: een ‘quick fix’ of een blijvende oplossing? Wees eerlijk naar jezelf.

Sommige diëten lijken zo veelbelovend. Elke maand tien kilo eraf. Wauw! Maar wat is ervoor nodig? Een race tegen de klok terwijl je jezelf uithongert. Natuurlijk is zo’n strak regime niet vol te houden. Vroeg of laat ‘crasht’ je lichaam. Vandaar dat crashdiëten geen beste naam hebben, en terecht! Het verstoort je stofwisseling en brengt je nog verder van huis. Dus voor iedereen die droomt van een snelle manier met blijvend resultaat, heb ik slecht nieuws: zo’n manier bestaat niet. Neem dat van mij aan en je bespaart jezelf een berg teleurstellingen en euro’s. Het goede nieuws: er is een methode waarvoor je alle tijd mag nemen. Een methode die je nieuwe eetgewoonten aanreikt en daarmee een blijvende oplossing.

Het is (niet) lastig…

Sommige cursisten vinden het lastig om ‘de knop te vinden’ en vragen mij om tips. Mijn antwoord wordt steeds eenduidiger. Volg het programma. Pak de ‘Eetwijzer’ en ga het doen. Lezen. Leren. In praktijk brengen. Stap voor stap. Kom wekelijks naar de cursus en maak het je eigen. Niet tevreden met de resultaten? Investeer meer. Je helpt jezelf niet door te blijven herhalen dat iets ‘lastig’ of ‘moeilijk’ is. Integendeel. Je formuleert en bekrachtigt jouw werkelijkheid. Het zal lastig en moeilijk blijken. Is dit tegen het zere been? Vertrouw me dat alles wat ik schrijf en zeg, bedoeld is als hulp. Ieder mens is eindeloos krachtig. Dus jij ook. Je kunt het! Zie je andere cursisten die vooruitgang boeken? Gaat het anderen ogenschijnlijk moeiteloos af? Leg contact. Stel vragen. Wat is hun ‘geheim’? Dat zal niet verrassend of ingewikkeld zijn. Ze ‘leven’ EGA.

Leven volgens ‘het boekje’

Cursisten vragen mij soms of ik nog steeds volgens de Eetwijzer te werk ga. Absoluut. Alleen hoef ik het boekje er niet meer op na te slaan. Het is een tweede natuur geworden. Door herhaling verplaatst de informatie zich van het boekje naar je hoofd en na een tijdje van je hoofd naar je hart. Het is zo vertrouwd dat ik niet anders meer zou kunnen. Natuurlijk dineer ik nog wel eens bij vrienden of in een restaurant. Dan eet ik gezellig mee en volg ik hun menu (met mate uiteraard). Alle andere dagen leef, kook en eet ik ‘volgens het boekje’. Het voelt niet als een keurslijf, het voelt goed! Deze ervaring wens ik iedereen van harte toe. Speciaal ook de jongere garde die steeds vaker de weg naar mijn cursus weet te vinden. Wil je structureel vooruitgang boeken? Zet je ‘dieet-denken’ overboord. Bezoek mijn cursusavonden. Daar geef ik je ‘voeding’ – in de vorm van informatie en motivatie – zodat je gesterkt naar huis gaat.

Blij, boos of verdrietig na deze blog? Ik hoor of lees je reactie graag!

Hartegroet,

Annuska