Weer van start met de EGA-cursus, en corona dan?

door | 14 mei 2020

Weer van start met de EGA-cursus, en corona dan?

Goed nieuws: zoals gehoopt en aangekondigd mag ik vanaf juni weer van start met mijn EGA-cursussen in Vorstenbosch en Helmond. Zoals te begrijpen is zijn er door corona nogal wat vraagtekens en is niet iedereen er helemaal gerust op. Ter geruststelling even de belangrijkste vragen op een rijtje.

Ik zie er tegenop om te gaan, want ik vrees dat ik een paar kilo’s of nog meer ben aangekomen…

Heel gewoon en niets om je voor te schamen. Intussen zijn veel mensen een paar pondjes zwaarder geworden. We moesten massaal binnenblijven en gingen over het algemeen minder bewegen. Schommelingen in gewicht horen erbij. Bijvoorbeeld na een vakantie, na de kerstdagen of na een zeer stressvolle tijd. Zie je op tegen de weegschaal? Niet stoppen, maar doorzetten, juist nu! Dat het loont weet ik na vele jaren ervaring. Ik help je.

Hoe moet ik me zo’n cursusavond voorstellen? Is deelname wel veilig?

Uiteraard hebben we allerlei maatregelen getroffen om de voorschriften na te leven en de veiligheid te waarborgen. De tafels en stoelen staan op de voorgeschreven afstand van 1,5 meter. Assistenten helpen mij om de avonden in goede banen te leiden.

Het wegen en winkelen vindt plaats in een aparte ruimte, waarin steeds niet meer dan drie mensen binnen mogen: mijn assistente, één cursist en ikzelf. De volgende cursist komt pas binnen zodra de vorige de ruimte heeft verlaten.

Wegen doen we op onze vertrouwde weegschaal, alleen achterstevoren, zodat we niet in elkaars gezicht kunnen ademen.

De cursusavonden zijn doorgaans drukbezocht. Wordt het niet te vol?

We houden ons aan de maximaal toegestane groepsgrootte en zo nodig organiseren we extra bijeenkomsten. Uitdrukkelijk vragen we om zoveel mogelijk gepast te betalen. We dragen handschoentjes, en voor jullie handen is er desinfectievloeistof.

Hoe weet ik dat ik straks terechtkan op de gebruikelijke dag en tijd?

Zodra het 100% zeker is dat we van start gaan, bel ik iedereen persoonlijk om je in te plannen.

Wíj zijn er klaar voor! Jij ook?…

Nog twijfels of andere vragen? Stuur een berichtje, dan hoor of lees je snel van mij.

Liefs, Annuska

21 Reacties

 1. Jill

  Hi Annuska,

  Ik kom voorlopig even niet wegen, ik werk inmiddels al 8 weken thuis omdat ik tot de risico groep behoor 😊

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Jill
   Dat begrijp ik volkomen en hopelijk is het snel weer safe dat je kunt komen, ik zal er in mijn cursus ook alles aan doen om dat mogelijk te maken groetjes Annuska

   Antwoord
 2. Yolanda van Heugten

  Pff ik zie er heel erg tegenop want er zitten wel wat kilootjes aan maar ik merk dat ik je gewoon nodig heb want krijg het masr niet op de rit. Dus ik ga er weer voor en hopelijk tot snel

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Yolanda,
   ja ik hoop dat ik 2 juni mag starten in de lier zijn ze alles in orde aan het maken dat het veilig mogelijk is en ik hoop snel je te kunnen bellen om een afspraak te maken wanneer je kan komen, tot snel liefs Annuska

   Antwoord
  • Anouk

   Hoi, ik ben blij als ik weer kan komen! Mis die stok achter de deur wel. Denk wel een beetje aangekomen… zit wel prima in mijn vel maar kan altijd beter!

   Antwoord
   • Annuska van der Heijden

    hoi Anouk, fijn om te horen dat je prima in de vel zit en ik wil graag de stok achter de deur zijn, haha daar ben ik goed in, tot snel.

    Antwoord
 3. Desiree Smit

  Hi, ik heb er zeker weer zin in, want ik heb je nodig… het valt inderdaad niet mee om af te vallen in deze bizarre tijd, van alleen met mezelf rekening te houden naar een drie vrouwen huishouden is best lastig. Hopelijk ben ik op het gewicht blijven hangen van toen we stopten. We pakken de draad weer op en gaan ervoor zorgen dat dit draadje beetje bij beetje korter wordt. Samen zijn we sterk geldt ook hier….

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Desiree
   Ja het is weer een situatie die anders is en we mee moeten zien te dealen maar niet anders dan altijd en idd samen staan we sterk en ik ben er helemaal klaar voor om weer iedereen te ondersteunen waar ik kan en hoe mooi is het dat je in de tussentijd stabiel bent gebleven qua gewicht, heel netjes gedaan, groetjes Annuska

   Antwoord
 4. Ingrid

  Nou zal blij zijn als we weer kunnen komen ….met mij gaat het vrij goed 🍀

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Ingrid
   fijn om te horen dat het vrij goed met je gaat en ik ga je een dezer dagen bellen om in te plannen wanneer je mag komen.
   Vrij inlopen zal helass even niet mogelijk zijn maar dat schept ook rust in de groep tot snel groetjes Annuska

   Antwoord
 5. betsy

  fijn om te horen , laatste weken 12 uurs diensten gedraaid, beetje stabiel gebleven en ben nu weer goed bezig,hoop je gauw weer te zien .
  groetjes.

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Betsy 12 uurs dienst is pittig en stabiel gebleven dat is heel goed en ik hoop ook snel jou weer in Vorstenbosch te kunnen begroeten

   Antwoord
 6. Edith vd Laarschot

  Hoi annuska, zin om weer te komen . Voor al je tips en advies. Ik heb het nog aardig onder controle. Groetjes en tot 2 jun

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Edith we zijn in de Lier nog aan het kijken hoe of wat maar daarover krijg ik van de week meer te horen maar dat komt vast in orde en ik heb al vele tips en adviezen klaar liggen, tot snel

   Antwoord
 7. Ria Smits

  Heee Annuska, wat heb ik je gemist! Ben blij dat ik straks weer onder begeleiding van jou het gezonde leven op kan gaan pakken. Volgens mijn weegschaal heb ik je echt heel hard nodig!!!!

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   Hoi hoi Ria, bedankt voor je lieve woordjes en ik heb het ook gemist om de mensen te begeleiden en coachen en kan niet wachten om weer van start te mogen, tot snel.

   Antwoord
 8. Marianne

  Ik ben blij dat ik woensdag weer bij Chris kon beginnen, even alles proberen los te laten. Ben begin maart op een trein gestapt die tot nu in volle vaart door raast…….hopenlijk kan ik met jou hulp weer het rechte spoor op!

  Antwoord
  • Annuska van der Heijden

   hoi Marianne,
   jazeker kan ik je helpen en dat gaan we per juni doen, stapje voor stapje.
   Liefs Annuska

   Antwoord
 9. Cindy

  Wij zijn er ook klaar voor! Tot dan

  Liefs Demi en Cindy

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.